0
Facebook Instagram CIPŐVÁLASZTÉK

Ülőpárnák az egészséges gerincért (2.rész)

Előző cikkünkben elkezdtük a gerincre jótékony hatással bíró ülőpárnák bemutatását. Nézzünk most néhány újabb fajtát ezekből a remek kiegészítőkből.

A következő típus a kerek, domború, levegővel telt ülőpárna (pl. ToguDynairSenso, Body Concept, Disc' o' Sit), aminek az egyik oldala bordázott. Ennek az ülőpárnának a hatása kicsit hasonlít az MBT cipő hatásmechanizmusához. Itt nem a talpak vannak instabil helyzetbe hozva, hanem a combok és a fenék, ezáltal az egész törzs. Az ilyen párnán való ülés ugyanúgy megdolgoztatja és aktiválja a helyes tartásért felelős izmokat, mint az MBT cipő. A különleges bordázott felületen való apró mozgások pedig segíthetnek a vérkeringés fokozásában és hozzájárulhatnak a koncentráció megtartásához. Ülőmunkát végzőknek ez nagyon jó hír, mivel a sokadik ülve töltött óra után gyakran nem tudnak kellően koncentrálni és romlik a hatékonyságuk.

Ezeken kívül pedig létezik kifejezetten vezetéshez kialakított ülőpárna is. Ez is egy levegővel teli párna, igaz jóval kisebb, mint a székre rakható változat, azonban segít, hogy nagyon finom és apró mozgásokkal mozgásban tartsa a derekat és a gerinc alsó szakaszát vezetés közben. Így nem tud bemerevedni a test egy hosszabb út alatt sem.

Ezek az ülőpárnák mind szolgálhatnak már meglevő derék- és hátfájdalmak enyhítésére, de akár prevenciós célokat is. Ajánlottak minden ülőmunkát végző embernek, akik szeretnék megőrizni gerincük egészséges működését és rugalmasságát.

☰ MENU