0
Facebook Instagram CIPŐVÁLASZTÉK

MBT cipők és a fogyás

Az MBT cipőkről a médiában rengeteg információt lehet olvasni és hallani. Ezek között van, amelyik valós, és van, ami nem. Most nézzük meg kicsit az MBT cipők fogyasztó hatásáról szóló felvetést.

Az MBT cipő működésének lényege, hogy a cipő instabilitása a testet „bekapcsolja” és arra készteti, hogy álljon vissza a helyes, egyensúlyi pozícióba. Sajnos az emberek nagyon nagy százaléka nem a helyes testtartással közlekedik, így a cipő viselése megnövekedett izommunkát jelent a testnek. A több izommunkából azt feltételezhetnénk, hogy biztosan több kalóriát égetünk vele járás közben, tehát fogyni fogunk pusztán az MBT-ben való járástól. Ez azonban nem egyértelmű. Az MBT használata bizonyítottan hatásosan szünteti meg a különböző alsóvégtagban fennálló fájdalmakat, mint sarokfájás, bütyökfájdalom vagy lábszárfájdalom, azonban önmagában, étrendbeli változtatás nélkül nem érhető el jelentős testsúlycsökkenés a használatával.

Viszont meg kell említeni, hogy az MBT viselése jelentősen megnöveli a különböző problémákkal küzdő emberek sétával töltött idejét és a megtett távolságot. Ennek oka, hogy egyszerűen könnyebbnek érzik a járást, nem fáradnak el olyan hamar és ez rendkívül motiváló. A közvetlen testsúlycsökkentő hatás tehát nem kimutatható, de közvetett hatása lehet a testsúly csökkenésre, méghozzá az előbb említett okok miatt. Egy túlsúlyos ember nem érzi komfortosnak a különböző mozgásformákat, mert egyszerűen túl nehéz a súlyfelesleggel együtt mozogni. Ez az érzés pedig elég deprimáló és könnyen vezethet a fogyási kísérlet kudarcba fulladásához. Azonban az MBT cipő viselésével megszerezhető egy olyan alapfokú állóképesség, ami abszolút motiválóan hat a viselője további mozgásformák iránti elköteleződésére.

Az MBT cipő tehát nagyon hatékonyan tudja támogatni a viselője életmódváltását és a mozgás iránti lelkesedését, de a bevitt energiamennyiség csökkentése nélkül többnyire nem érhető el vele jelentős testsúlycsökkenés, pusztán a viselése által.

☰ MENU