0
Facebook Instagram CIPŐVÁLASZTÉK

Masszázshenger (1. rész)

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a hosszú és egészséges élethez alapvetően hozzátartozik a kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres sport és kevesebb ülve végzett tevékenység. Ha mindenki csak erre a 3 dologra odafigyelne, bátran mondhatjuk, hogy jelentősen kevesebb embernek lenne szüksége orvosra, és az általános életminőség is magasabb lenne a világban.

A helytelen életmód mindennapivá válása mellett azonban az evvel együtt járó problémák kezelésére egyre több  megoldások születik, új eszközöket fejlesztenek ki a gyártók, mint például az MBT cipő. A különböző mozgásszervi panaszok vezető helyen vannak az idősek, és sajnos egyre gyakrabban a fiatalok körében is, melyek esetében az MBT cipő is megoldást nyújthat, de létezik más lehetőség is. Legutóbb az ülőpárnákról beszéltünk, mostani bejegyzésünkben pedig a masszázshengert mutatjuk be, mint rendkívül hatékony segédeszközt.

A különböző izomfájdalmakat legtöbbször a megnyúlt és megrövidült izmok és ezek miatt kimozdult gerinccsigolyák okozzák. A fájdalmak megszüntetésére akkor van lehetőség, ha a megrövidül izmokat megnyújtjuk, a kimozdult csigolyákat pedig visszaállítjuk a megfelelő helyükre. A már hosszú ideje rossz helyzetben, vagyis görcsben levő izmokat azonban nem lehet fájdalom nélkül újra rugalmassá tenni. A masszázshengerrel végzett különböző gyakorlatok ebben nyújtanak segítséget. A masszázshenger görgő és nyomó mozgásával, illetve a masszázs nyújtotta hatékonysággal nyújt tartós segítséget. Azon túl, hogy rendkívül jól átmasszírozza a testet, edzésnek is tekinthető a masszázshenger rendszeres alkalmazása, mivel a saját testünk súlyát megtartva és mozgatva kell végezni a gyakorlatokat.

☰ MENU