0
Facebook Instagram CIPŐVÁLASZTÉK
IDŐPONT KÉRÉS
BATZ egyedi talpbetét


Talpbetét Gyakori kérdések

batz_egyedi_talp_010

1. Miért jobb az egyedileg készített talpbetét, mint az általános konfekció betét?

Az egyedileg készült talpbetét tökéletesen ideális alátámasztást nyújthat testünk számára. Nagyon sok konfekció talpbetét létezik, melyek általános paraméterek alapján lettek megtervezve. Az ezekben található alátámasztások azonban nagy valószínűséggel nem oda esnek ahol számodra a legideálisabb lenne. Minden talp lenyomat teljesen egyedi, akárcsak az ujjlenyomat.

2. Miből készül az egyedi talpbetét?

A Batz egyedi talpbetétek, egy szabadalommal védett, saját fejlesztésű, préselt bőr rostra habosított PU (poliurethane) anyagból készülnek. Ez az anyag nagyon tartós és hosszú időn át megőrzi rugalmasságát és formáját. A fedőréteg az egyéni választástól függően bőr vagy műbőr lehet, amelyet oldószermentes, vízbázisú ragasztóval rögzítük a kimart PU habon.

3. Hogyan készül az egyedi talpbetét?

Miután a felvételi ponton elkészült a talp nyomásvizsgálata és a személyes adatok felvétele, azokat a munkaállomás a Batz tervező központjába továbbítja. Ott egy szakértő kolléga, a láb anatómiai jellemzőinek megfelelően, korszerű 3D szoftverek segítségével megtervezi a talpbetétet. A tervezésben segítségére van egy a „Sapienza Universita Roma” egyetemen kifejlesztett algoritmus, mely több tízezer láb nyomásvizsgálatán alapul és automatikus korrekciókat ajánl fel a leghelyesebb alátámasztások megvalósítására. A tervezés befejeztével a számítógépvezérelt marógéppel a PU táblából kimarjuk az egyedi talpbetétet. Ezután a betét pontos becsiszolása történik, hogy tökéletesen illeszkedjen a cipőhöz, a folyamat végén pedig a felvételkor választott fedőanyagot ragasztjuk a kész betétre. Minden betét kialakítása, teljesen egyedileg történik.

4. Milyen tartós az egyedi talpbetét?

A Batz egyedi talpbetét anyaga különlegesen tartós, a speciális habosítottt poliuretán több évig is megőrzi rugalmasságát és eredeti formáját. Fontos azonban, hogy az egyedi talpbetét rendszeres használatától előnyösen változhat a láb anatómiája, ezért érdemes évente új mérés alapján, újratervezett talpbetétet készíttetni.

5. Hogyan kell használni az egyedi talpbetétet?

batz_egyedi_talp_011

Mint minden talpbetétnél és olyan eszköznél amely hatással lehet a test statikájára, nagyon fontos, hogy a használat kezdetekor a fokozatosság elvét kövessük. Az első héten ajánlatos csak napi 1-2 órán át használni a talpbetétet, majd a viselés időtartamát fokozatosan növelhetjük napról napra. Amikor először viseljük a talpbetétet normális jelenség, hogy talpunk addig alá nem támasztott pontjai alatt nyomást érzünk. Ez azonban semmiképp sem lehet túlzottan fájdalmas és rövid időn belül meg kell szűnnie. A betétet ajánlott éjszakára a cipő belsejéből kihúzva szellőztetni.

6. Milyen cipőbe helyezhető egyedi talpbetét?

Egyedi talpbetét minden olyan cipőbe helyezhető, amelyben nincsen beépített és beragasztott hosszboltozat, vagy bármely más egyéb emelés. Fontos megjegyezni azonban, hogy olyan egyedi betét, amely valóban tökéletes alátámasztást nyújt csak olyan cipőkbe helyezhető amelyben van elegendő belső bőség. Ez leginkább akkor valósul meg, ha olyan cipőt választunk, amelyből az eredeti talpbetét kivehető.

7. Több cipőben is használhatom az egyedi betétet?

Amennyiben a két cipő hasonló formájú és bőségű, akkor természetesen igen. Egy nagy belső bőséggel rendelkező lábbelibe (pl túrabakancsba) készített betétet azért nem tudunk egy másik fazonú (pl. alkalmi) cipőben használni, mert annak bősége ezt nem engedi.

8. Ha már egyszer rendeltem egyedi talpbetétet, hogyan rendelhetek újra egy másik cipőbe?

Amennyiben már készítetett egyedi betétet valamelyik cipőjébe, elég csak weboldalunkon bejelentkezés után a saját személyes menüjében jeleznie, hogy milyen típusú új cipőbe szeretne ezúttal betétet. Újabb mérésre nincsen szükség.

9. Támogatja e TB az egyedi betét készíttetését?

A TB nem támogatja, Egészségpénztári számlára viszont elszámolható az egyedi talpbetét készítése. Kérjük érdeklődjön weboldalunkon, melyik biztosító társaságokkal állunk szerződésben.

10. Hogyan juthatok hozzá egyedileg tervezett betéthez?

A batzinsoles.com weboldalon megtalálhatja aktuálisan melyik partnerünknél van egyedi talpbetét munkaállomás. A talpnyomás mérése és a személyes adatok felvétele maximum 10 percet vesz igénybe. Amennyiben nem szeretne otthonról elmenni emiatt, vagy nincs a közeledben ilyen felvételi pont, webáruházunkon keresztül rendeljen egy ún. „roppanó hab” készletet, melyet használati instrukciókkal postázunk Neked. Ezzel otthonodban végezheted el a talp lenyomatának felvételét, melyet már csak vissza kell juttatnod nekünk.

11. Mindenkinek szüksége van egyedi talpbetétre?

8 év alatti gyermekek kivételével, egy helyesen megtervezett egyedi talpbetétnek csak pozitív hatásai lehetnek szervezetünkre. Amennyiben teljesen egészségesek lábboltozataink, akkor az egyedi talpbetét prevenciós hatást fejthet ki, és megelőzheti a kóros elváltozások kialakulását. Ha már valamilyen deformitás kialakult, akkor a talpbetét azokat megállíthatja és hosszútávon akár helyes irányba is megváltoztathatja. Egy jó talpbetét testünk statikájára és ezáltal testtartásunkra is pozitív hatást gyakorolhat.Időpont kérés egyéni felmérésre
☰ MENU